THERAPIE VOOR KINDEREN, VOLWASSENEN EN PROFESSIONALS
Nieuwetijdskinderen
Nieuwetijdskinderen

Nieuwetijdskinderen zijn overgevoelige, hoog sensitieve kinderen.
Zij voelen emoties van anderen vaak heel sterk. Hun 'problematiek' heeft in de meeste gevallen namelijk dezelfde achtergrond: 'overgevoeligheid'.
Sommige kinderen laten al vanaf hun geboorte zien dat ze lichamelijk gevoelig zijn. Dat uit zich dan bijvoorbeeld in allergieën en voedselintoleranties. Andere kinderen zijn meer emotioneel gevoelig. Ze voelen bijvoorbeeld hun ouders, vriendjes en vriendinnetjes goed aan.


Heel veel van deze kinderen ervaren de wereld d.m.v beelden, kleuren, geluiden, smaken en lichamelijke gevoelens. Men slaat de informatie via de hersenen over, het gaat meer over het innerlijk weten.
Nieuwetijdskinderen werken meer vanuit de rechter hersenhelft.
Ze zijn meer creatief, intuitief, emotioneel en vanuit gedachten intelligent.
Onze cultuur en dus ook het onderwijs, is meer cognitief, vanuit de linker kant van de hersenen georiënteerd.
Dat wil zeggen: meer linear, rationeel en logisch denken. Voor deze kinderen is het bijzonder moeilijk om 'woordelijke stof' betekenisvol tot zich te kunnen nemen, te verwerken en op te slaan.
Er zijn steeds meer klachten over kinderen op school die zich niet kunnen concentreren, heel traag of juist heel beweeglijk zijn, faalangst hebben of juist geen uitdaging op school hebben. Ze zijn bezig met het omzetten van een teveel aan zintuigelijke prikkeling of juist op zoek naar prikkels, daar waar zij een tekort ervaren.Ook zijn veel van deze kinderen alleen maar bezig met 'overleven', omdat het helaas in veel gebieden van deze maatschappij nog niet aanvaard wordt om hooggevoelig te zijn.