THERAPIE VOOR KINDEREN, VOLWASSENEN EN PROFESSIONALS
Kennis is groei
Kennis is groei

EIGEN KENNIS

Je ik-code kennen is intens. Opeens begrijp je je stokpaardjes, je irritaties, je terug-kerende zorgen, je valkuilen, je angsten, je gedachtenpatronen, je gevoelens omtrent gebeurtenissen, je gedrag of je altijd aanwezige verlangen. Deze zelfkennis laat je groeien.

Bij creatieve therapie wordt je uitgenodigd om je aandacht op jezelf te richten en om af en toe verslag te doen van datgene dat je meemaakt en meegemaakt hebt.
Daarnaast ontvang je feedback op je manier van doen in het hier en nu.

Wat je laat zien, is namelijk een prachtige spiegel van je onbewuste.
Het is belangrijk om te leren voelen, luisteren en de signalen te herkennen die je lichaam aangeeft.  
Belangrijk is het hierbij om belastende (ziekmakende) gedachten om te zetten naar positieve, voedende gedachten. Daadkracht en draaglast moeten hierbij in evenwicht zijn. Hierin is het vinden van de juiste balans belangrijk. Iedereen weet dat een gezonde geest huist in een gezond lichaam. Goede hulp is hierbij van groot belang om inzichten te krijgen over wat de mogelijke oorzaak van ziekte en pijnklachten zou kunnen zijn. Zodat je de eigen verantwoording leert te nemen voor je eigen manier van leven. En dat je bewust wordt dat je hier zelf een verandering in aan kan brengen. 
Negatieve gedachten en overtuigingen ‘verzieken’ onze geest en belemmeren onze persoonlijke groei.
Ieder mens heeft recht op zijn eigen gevoel, of dat nu verdriet of vreugde is. Als je volledig jezelf kan zijn
zonder te oordelen over anderen, vergroot dit je eigenwaarde en je inzichten. Je kunt dan de verantwoordelijkheid dragen voor uw eigen keuzes en daden.
We hebben het allemaal, een innerlijke stem die ons aangeeft welke weg we moeten inslaan op ons levenspad enwelke beslissingen we moeten nemen. Toch luisteren we niet altijd naar deze innerlijke stem. Jammer, want daarmee gooien we veel mogelijkheden over boord, komen we in nare situaties terecht en dat terwijl we heel veel ellende hadden kunnen voorkomen.  
Gedachten die we tot een gewoonte maken worden heel sterk. Een gedachte is een energiebundel die we uitstralen naar onze omgeving. Naarmate we meer in balans raken zal onze intuïtie beter zijn. De eerste stap is kiezen voor verandering en uit de slachtofferrol stappen en het besluitnemen tot evolueren, innerlijke groeien en ontwikkelen.